یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

مدير حوزه هاي علميه گفت: در جامعه‌ای که هوای نفس حاکم است، فقیر زیاد و مشکلات افراد فراوان می‌شود، در این جامعه جوانان زیادی هستند که به دلیل مشکلات و کم توجهی دیگران به این مسئله، نمی‌توانند تشکیل خانواده دهند.

به گزارش خبرگزاری حوزه آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری، شب گذشته در مراسم احیای شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان که در حرم حضرت معصومه سلام الله علیها برگزار شد، اظهار داشت: در این شب جمعیت زیادی در سراسر کشور،‌ زن و مرد و پیر و جوان حضور یافته و این  شب را احیا داشته‌اند.

وی در سخنانی درباره حیات طیبه و موانع رسیدن به آن گفت: قرآن دو چیز را معیار رسیدن به حیاث طیب معرفی می‌کند که نخست عمل صالح است؛ معیار دوم عمل صالحی که از انسان مؤمنی سر بزند.

مدير حوزه هاي علميه با بیان این که اگر این دو محقق شود، انسان به حیات طیبه می‌رسد، گفت: ممکن است عمل صالحی صورت گیرد ولی یکی این عمل را برای ریا و دیگری این عمل را برای خدا انجام دهد؛ از این رو حیات طیبه عمل صالحی است که همراه با ایمان به  خدا باشد.

وی افزود: حیات طیبه حیاتی است که با تحقق آن در جامعه امنیت، صفا، محبت، دوستی، صلح و معنویت برقرار می‌شود؛ در پیشگاه ذات حق تعالی اعمال و نیت افراد مهم است و درر این عرصه زن یا مرد بودن تأثیری ندارد.

عضو شوراي عالي حوزه هاي علميه به وجود دشمن برای حیات طیبه گفت: این حیات طیبه دشمن و مانع دارد؛ ازاین رو باید مراقب دزدی باشیم که در کمین گرفتن این حیات طیبه است.

وی شب قدر را فرصتی برای مبارزه با این نوع دشمن دانست و گفت: این دشمن لحظه به لحظه از ما جدا نمی‌شود و همواره تلاش دارد بر فکر ورفتار ما اثر بگذارد؛ در این میان خداوند راه رشد و دشمن و موانع را به  ما نشان داده است تا به انحراف گرفتار نشویم.

آيت الله حسيني بوشهري با بیان این که هیچ کس از این دشمن و مانع در امان نیست، ‌افزود: هوای نفس دشمنی است که در کمین همگان نشسته است؛ هوای نفسی ویرانگر است، از این رو برای حفظ حیات طیبه، نباید از هوای نفس پیروی کرد.

وی هوای نفس را در مقابل فرمانروایی تشریعی خداوند دانست و گفت: هوای نفس در فرمانروایی تکوینی خداوند تأثیری ندارد ولی در فرمانروایی تشریعی خداوند، هوای نفس تأثیر بسیاری دارد و گاهی زندگی مؤمنانه انسان را در آنی از بین می‌برد، گویی که هیچ ایمانی وجود نداشته است.

امام جمعه قم  جهاد در برابر دشمنان را جهاد اصغر معرفی کرد و گفت: بر اساس روایتی از نبی مکرم اسلام(ص)، بالاترین جهاد،‌جهاد در برابر نفس است که از آن به جهاد اکبر یاد کرده‌اند. همچنین بر اساس سخن امیرمؤمنان علیه‌السلام، این امام همام، درباره پیروی از هوای نفس که راه حق را می‌بندد برای امت ابراز نگرانی کردند.

وی در تعریف هوای نفس گفت: هوای نفس امیال و خواسته‌های کنترل‌نشده است که مهار ندارد؛ آنچه که به عنوان انسان بی قید به مسائل انسانی و اخلاقی تعبیر می‌شود. اگر این هوای نفس در جامعه از بین برود، حقوق همگان محفوظ است ولی  در غیر این صورت حقوقی محفوظ نیست و همه به یکدیگر ظلم می‌کنند.

مدير حوزه هاي علميه  با بیان این که هرگاه هوای نفس بیاید، دیگر جایی برای خدا نمی‌ماند، افزود: در جامعه‌ای که هوای نفس حاکم است، فقیر زیاد و مشکلات افراد فراوان می‌شود، در این جامعه جوانان زیادی هستند که به دلیل مشکلات و کم توجهی دیگران به این مسئله، نمی‌توانند تشکیل خانواده دهند.

وی در ارائه راهکاری برای از بین رفتن حاکمیت هوای نفس در جامعه گفت: نخستین راه برون‌رفت، زیستن بر اساس ارزش‌های دینی و دیگری استفاده از فرصت‌های موجود می‌باشد. ما الگوهای فروانی از سوی قرآن و سیره اهل‌بیت علیهم‌السلام در اختیار داریم؛ در چنین شرایطی بی توجهی به آنها، دست ما را خالی می‌کند.

آيت الله حسيني بوشهري با اشاره به سیره علی علیه‌السلام در زندگی الهی گفت:‌ سیره حضرت نبی اکرم صلی الله علیه و آله و اهل‌بیت علیهم‌السلام در تاریخ ثبت شده است،‌ در این شرایط توجیهی برای الگو قرار دادن این سیره برای ما وجود ندارد.

وی درباره ویژگی‌های مؤمنان افزود: بر اساس روایات فرد مؤمن باید تقوایی که جلوی رفتن به سمت گناهان را بگیرد، داشته باشد، جایی که لازم نباشد ورود نمی‌یابند، از خدا می ترسد، به اندازه ضرورت از امکانات زندگی استفاده می‌کند، آنچه خدا دوست دارد دوست داشته و آنچه خدا نمی‌پسندد، انجام نمی‌دهد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha